"Make Daddy proud"
Door: Saampies weer
Blijf op de hoogte en volg Stan en Prisca
22 Januari 2006 | Thailand, Bangkok
Full moon party op Koh Pagh Nan... Ga-haaaaf stampen! Laten we eerlijk zijn... jullie kennen ons... jullie kennen Stan zijn energie... en jullie kennen Stan en stampplaten..... tja... in Thailand kennen ze dat niet... binnen 30 minuten zijn er al 3 mannen aan Stan komen vragen of ze zijn pillen konden kopen!?! haha.. herbal energie from inside!! Maar daarnaast.. was het super. We zijn samen met onze Noorse en Ozzie vriendjes geweest naar een groot drankfestijn! Emmers vodka-red bull en stampen maar!! Vuurwerk, zatte/slapende mensen op het strand en vooral veel dansen! Heerlijk!!!!
Maar wat ook super gaaf was op Ko Pagn Nan is de brommer die we huurden.. En dat is dan eigenlijk vooral zo gaaf omdat er geen normale wegen liggen! Alleen maar 20%helling vol met kiezels.. En dan met zijn tweeën op een brommertje zwetend afdalen!!!! de beloning van deze al zo gave zwetende ritten waren prachtige ongerepte baaitjes met mooie witte zandstranden en super romantische plekkies!!!
Vanaf hier zijn we naar het duik-utopia Koh Tao gegaan... Wie wist dat duiken zo gaaf was.. (rozjee).... wij nog niet!! Met de staart tussen de benen meldden wij ons bij onze super instructeur: De droge humor Ier, Jack. Bijgenaamd: Daddy. Waarna ons motto de komende 4 dagen was: "make daddy proud". Als een ware drillinstructeur met goede humor zijn wij neutraal boyante, kruiwagenlopende, ringluchtbel makende, met vissen pratende volwaardige open water duikers geworden waar daddy inderdaad trots op was! We hebben de haaien nog niet gezien, maar we hebben wel al in dezelfde duikspot als zij gezwommen (applaus voor stan!).
Goedel: ik kan me zo voorstellen dat Gregor op zo'n plek is blijven hangen. de sfeer is subliem (de duikers kliek waar je bij hoort opeens). Zó relaxed... 's avonds gezellig hangen. Vooral niets te inspannends want je bent moe van de duik. Dus alleen nog maar bier en sigaretten en gitaren en muziek (en een barman die tot vervelends toe karaoke op wil dringen)... waow!
Nu zitten we sinds een nacht in een lekker luxe hotel in Ao Nang bij Krabi. Krabi was in 2004 tsunami-gebied, maar we zien er niets van. Was wel een beetje zuur om afscheid te nemen van onze vriendjes en vriendinnetjes. Vooral de Noorse dames zaten al een beetje in ons hart... We zullen er wel aan gaan wennen. Maar het is raar hoe snel je echt vriendschap voelt als je 24/7 bij elkaar bent en allemaal mooie dingen samen beleeft.
Nu zitten we dus aan de westkust. Onze geboekte bungalow is niet vrij omdat de vorige bewoners een brommerongeluk hebben gehad, dus die konden niet uitchecken..
>> lang leve het schuldgevoel van de eigenaar!! 4 sterren zitten we nu!!!
Kan iemand al raden wat we dinsdag gaan doen...? Juist! Duiken bij het phi-phi eiland!!!! En nu móéten we haaien zien is ons gezegd!! We maken dinsdag drie duiken. Een van 30 meter diep, waarbij we stikstof-narcose gaan ervaren. Onze instructeur heeft ons dit uitgelegd als een high gevoel; vooral bekend omdat je denkt dat je net zoals de haaien, die je ziet, zonder zuurstof tank kunt ademen en de regulater in de mond van een haaitje wilt stoppen. Niet een slim idee. Daarom gaat er ook een instructeur mee. Op de tweede duik gaan we onze drijfvermogen beter maken en last.. maar zeker not least maken we een nachtduik!!!!! Genoeg avontuur dus weer!
Het is hier nog steeds goed warm (niet onder de 35C). En nog steeds heeeel erg fijn.. Jullie mogen nog steeds jaloers zijn. Maar we gaan stoppen met schrijven nu.. Jullie hebben meer dan genoeg tekst door moeten werken. We gaan proberen bondiger te schrijven, maar hoe moeilijk is dat als je overenthousiast bent de enige weg om te corresponderen via dit medium is... so bare with us please!
NIEUWE FOTO'S (ook onder water foto's) OP WWW.STANPRISCA.NL
Kussies van jullie verweggiSTANezen-enPRISCA's
22 Januari 2006 - 12:21
Maud:
Hey meisje en Stan natuurlijk, we zijn elkaar misgelopen in het afscheid, maar weet iig dat ik je teksten lees. Ik word wel jaloers ja! Van mij mogen de teksten best wel lang zijn hoor, ze lezen lekker weg en dan blijf ik tenminste fatsoenlijk op de hoogte!
Enjoy over there!
Liefs, Maud -
22 Januari 2006 - 12:29
Gerdien:
Wat is een stampplaat? I want to be a hippy and I want to get stoned?? Noem een voorbeeld! Veel plezier met de stikstof-narcose... Wazige wave van Ger X -
22 Januari 2006 - 12:31
Dorien:
Van mij hoeven de verhalen ook niet korter. Jullie schrijven erg leuk en het is weer even een afleiding van het normale leven hier. -
22 Januari 2006 - 14:36
Leon En Corrie Schoenmakers:
Jullie hebben het erg naar de zin die kunnen we tussen de letters doorlezen en aan jullie foto's.Prima zo geniet er maar van. Wij volgen hier alles en zij heel blij van tijd tot een tijd een teken van leven van jullie te ontvangen. Wel een opmerking: waarom zien we meer beelden van Stan dan van Prisca?? -
22 Januari 2006 - 17:14
Anne:
WAUW!!! wat een mooie foto's. Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen: IK WIL OOK!!!! -
22 Januari 2006 - 22:18
Jenny (lab):
Hoi Prisca en Stan,
Wat een mooie foto's, geniet ervan van al het moois wat jullie daar zien en meemaken!!
Ik zal jullie vanaf hier blijven volgen op deze prachtige reis.Van mij hoeven de verhalen echt niet korter hoor,jullie schrijven heel leuk.
Liefs, Jenny (pris,ik mis je koffie wel) -
23 Januari 2006 - 09:02
Mieke:
He puupkes! Wat een mooie foto's en wat worden jullie al lekker bruin!! Ga vooral door met jullie gezellige, geestige, avontuurlijke verhalen, want ik vind het smullen! Niet te 'haai' worden, hoor!!
Dikke kus, Mieke -
23 Januari 2006 - 10:51
Lydie:
geniet ervan stan en prisca we volgen jullie groetjes -
23 Januari 2006 - 14:52
Goedele:
Jeetje, een persoonlijk berichtje voor mij in de novelle...ik voel me zwaar vereerd! Inderdaad, mijn broertje Gregoor weet altijd wel de goeie plekjes van de wereld uit te zoeken. Hij heeft zoveel mensen aangestoken met de duikvirus, en ook veel mensen getrained...nu ik nog. Mocht je nog een leraar krijgen, zeg maar dat ie bij Captain Don's Habitat in Bonaire heeft lesgegeven. Misschien kennen ze hem wel...schept weer een band. Hoewel, banden maken jullie genoeg dus.
Anyway, blijf vooral lekker veel schrijven en vertellen, en kort vooral niet in, want ik geniet van elke letter! Laat dat enthousiastme maar overvloeien in de epistels die jullie typen! Lang leve het leven!
Al mijn liefs uit koud Dublin, met een warm hart!
Goedele -
24 Januari 2006 - 07:09
Fliep:
Nou nou,dat gaat weloed daar lees ik. En Stan, ig Ups for you dat je bent gaan duiken. Wordt je toch niet al te nerveus van die nachtduik, zou ik wel zijn hoor. Mooi mooi mooi, ga zo door!! -
24 Januari 2006 - 10:12
Prisca:
WAUW we hebben vadaag een zeeschildpad gezien in zijn natuurlijkke habitat.... rustig eten... YO DUDE (nemo) whihaaaaa!!!! nog steeds geen haai. maar vanavond de nachtduik. en misschien zelfs rendevous met judith en edu (mijn oude huisgenootje) GOOD TIMES OVER HERE!!!! xxx -
24 Januari 2006 - 19:35
Sil, Tessa En Maarten:
één woord: WAUW
één gevoel:jaloeóers
één zekerheid: jullie genieten,da's duidelijk.
en wij hopen dat jullie met alles zo doorgaan (alleen het jaloersmaken kon íets minder,maar dát zal er wel niet inzitten,hè)nee hoor, we gunnen het jullie van harte!we wachten weer met spanning op het volgende stuk van jullie reis!
veel liefs -
25 Januari 2006 - 12:45
Pauline:
Zo warm als het bij jullie is, zo koud is het hier! het sneeuwt! dus geniet maar extra daar!
heel veel groetjes.. -
25 Januari 2006 - 13:42
Aart:
leuk he ko pag nan, ben je niet gevallen met de brommer? die gaan hard he?
veel plezier nog -
27 Januari 2006 - 13:17
Marius En Liohra:
Pas maar op met die haaien. Veel liefs -
28 Januari 2006 - 14:01
Jose En Meiden:
Geweldig zoveel avontuur in zo'n mooie natuur heel veel liefs van ons allemaal -
30 Januari 2006 - 21:56
Marie-Claire:
WOW! Wat voor verhalen... En die fotos eerst! Jullie hebben echt alles wat erbij gehoord: Jungle, avontuur, zon, heerlijke omgeving, interessante mensen en feestjes aan het strand... En natuurlijk het duiken niet te vergeten! Ik ben beniuwt op verdere moooooooie foto´s :-)
Ik vrees overigens dat ik me per ongeluk uit jullie adressenlijste druitgehaalt heb... oeps
Sorry voor de vele fouten ;-)
Groetjes van alle 4 Goebbels xxx