´AfterDinerDip-Show´
Door: DJ Pristan
Blijf op de hoogte en volg Stan en Prisca
09 September 2006 | Guatemala, Antigua
"Nederland heeft het avondeten verorberd en ligt te suffen op de bank. De hoogste tijd om in de uurtjes voor het achtuurjournaal af te stemmen op WERELD-FM voor de welbekende ´AfterDinerDip-Show´. Ook vanavond in de uitbuik-uurtjes zal hij weer uw gastheer zijn. Met zijn diepe, rustige en warme stem zal hij vandaag ook weer u als een gids de avond inleiden. Hierrrrrrrrrrrrr isssssssss de enige echte DJ Pristan."
(DJ Pristan spreekt met een diepe, rustige en warme stem)
"Goedenavond lieve luisteraars welkom bij de
´AfterDinerDip-Show´. Zoals u als goed luisteraar van ons gewend bent, zullen wij ook deze keer u weer niet teleurstellen. Weinig muziek, maar meer ruimte voor discussie met een vrolijke noot. Het thema van vanavond zal u dan ook niet meer verassen. Op deze dag, weet u, is weer een mystery-guest in ons midden die wij aan een langdradig diepte-interview gaan onderwerpen. Met voor u weer de sleutelvraag: wie hebben we dit keer weer uit de hoge hoed hebben getoverd?
Goedenavond dus ook voor onze mystery-guest. Zou u, zonder persoonlijke gegevens te vermelden, zich aan ons luisterpubliek willen voorstellen en daarmee het rookgordijn dat uw persoonlijkheid omgeeft willen laten verdwijnen?"
(De mystery-guest spreekt met een verdraaide stem om niet herkend te worden)
Waar ik vandaan kom, daar hebben twintig families het voor het zeggen. Zo is er de Castilliofamilie. Dat zijn rumverkopers, maar ook zijn er de Gallo´tjes. Deze hebben het alleenrecht op bierbrouw. En tot slot zijn er de Pollocampero´tjes. Eigenaars van een kiprestaurantketen. Een fijn gevoel te weten dat alles in vertrouwde handen geregeld wordt. Daarbij trekken ze zichzelf helemaal niet voor; ik ga er vanuit dat er eerlijk gedeeld wordt.
Mijn salaris wordt betaald door de bank. Het maakt totaal niet uit waar ik werk. Ik heb 2 vrije dagen. Die breng ik door als volgt: eerst sta ik een halve dag bij de bank in de rij om mijn geld op te halen. Vervolgens sta ik een halve dag ik de rij bij de supermarkt. En als ik dan eenmaal in de winkel ben, dan is een fles wijn even duur als een fles rum. Dus daar kun je het gewoon niet voor laten staan! Tenslotte, mijn laatse vrije dag, breng ik door in de kerk.
Ik verplaats me in het dagelijkse leven voor grote afstanden met zogenoemde Chicken-bussen, zeg maar ´Pimp my Amerikaanse schoolbus´! In zo’n gevaarte vol met hippe kleuren, heilige afbeeldingen en te foute stickers. Er is in 1 rij plaats voor 5 personen. Maar omdat we het zo gezellig vinden met z’n allen, zitten we daar gemakkelijk met z’n achten. En allemaal voorin de bus, op de voorste 4 banken, ook al zijn er achterin legio plaatsen vrij. Op tijd komen we altijd, want de kip wordt meermalen stevig op zijn staart getrapt!
De relatie met vrouwen is heel erg duidelijk. Zij moet er voor mij zijn om mij te voorzien in al mijn behoeftes. Dat komt er dan voornamelijk op neer dat ze moet lopen als ik eten wil en honger heb ik vaak.
Ook bij ons worden er baby’s geboren. Dat is dan ook meteen een mooie reden om te trouwen. Bij mij weten ze nog wat echte pure liefde inhoud.
Traditionele klederdracht draag ik hoog in mijn vaandel. Vrouwen in mijn omgeving zijn gekleed in kleurige zelfgemaakte gewaden met een opgevouwen handdoek los op het hoofd. Mannen in mijn omgeving zijn gekleed in nep-adidasspullen en T-shirts met filmhelden erop.
Als er dan iemand in mijn omgeving sterft en deze persoon laat geen vrouwen na, dan nodigen we gewoon een paar vrouwen uit die mogen komen huilen. Na het huilen begeleiden we de kist in processie naar zijn laatste rustplaats. De eerste rij rouwt, de tweede rij leest uit de bijbel en de derde, vierde en vijfde telefoneert mobiel met derden.
Ik ben erg open en vriendelijk naar alle buitenlanders. Ik conditioneer mijn kinderen om: "He gringo" te roepen naar alles wat blank is. Ze zijn toch allemaal Amerikanen, want een goede begroeting is al de helft van een goed gesprek.
Helaas wordt de vriendelijkheid niet altijd geretourneerd. Eens wilde buitenlanders mijn kind kidnappen. Met mijn kind op de arm liep ze weg. We hebben haar en haar 4 andere reisgenoten dood gestenigd. Helaas bleek het achteraf te gaan om een misverstand. De vrouw wilde even verderop een mooi kiekje schieten. Sindsdien zijn we wel gewaarschuwd; alle buitenlanders zijn kidnappers, behalve die die we persoonlijk kennen, dat zijn toffe peren.
Zodra de zon weg is, komt het beest in mij naar boven. Vrouwen zijn mijn doel. Ik strooi lustig met kushandjes en onkuise gebaren als ze langslopen. Het geluk is op die dagen met mij, want overal is het ladiesnight. We lokken de vrouwen naar binnen met cocktails van 3 quetzal (= 30 eurocent). Helaas moeten wij een vermogen voor dezelfde cocktail neertellen: 10 quetzal (= 1 euro). De kwaliteit van de cocktails die ik drink, roept wel wat vragen bij me op. Het CocaCola-transport wordt bewaakt door mannen met grote guns, maar het Pepsi-transport dan weer niet. Ik vraag dan ook alleen maar naar de 'echte' cola voor in mijn Baco.
Versieren is voor mij een 3-trapsraket. Ten eerste onderwerp ik de dame in kwestie aan een vuurpeleton van vragen: "Hoeveel vriendjes....1, nee even serieus, hoeveel vriendjes heb jij?"....."Ik zal hem niks vertellen hoor." "Ach kom 1 nacht, een halve nacht, 2 uur? Ik ben van alle markten zo thuis." En de beste van ze allemaal is nog: "Je kunt me vertrouwen", want na drie dagen kom ik pas met mijn vrouw aan. Als jij al alles hebt gedaan wat er bij een echte relatie komt kijken.
Als het gesprek niet tot een voor mij gewenst resultaat leidt, breng ik haar de volgende dag bloemen. Dit werkt vooral goed als ze 18 jaar oud en Amerikaanse zijn.
Mocht dit allemaal niet lukken, dan is er nog geen vrouw over boord. Ik zoek haar de avond erna weer op en ga haar helemaal zat voeren. Enkele smoothe salsa-moves bevorderen het lichamelijke contact al heel snel. Daarna vraag ik bij mijn vriend de DJ een reaggetonplaat aan. Dan plaats ik de vrouw met handen en voeten op de grond en geef ik klapjes op haar omhoogstaande kont. Het hoeft voor mij niet vrijwillig, als het maar gewillig is.
(DJ Pristan spreekt met een diepe, rustige en warme stem)
"Mystery-guest onthul uzelf......!"
(De mystery-guest spreekt met een verdraaide stem om niet herkent te worden)
"Wie ik ben...........ik ben...........
GUATEMALTEEK!!!!!!!!!!!!!"
08 September 2006 - 22:35
Roger:
Bergen werk te verzetten voor jullie, zowel in onderwijs als in de gezondheidszorg. Krijg je makkelijk nog 6 maanden mee vol. Veel Succes...!!??!! -
10 September 2006 - 08:25
Yvonne:
Zorg, dat je niet met handen en voeten op de grond belandt! Hou jullie haaks ! -
11 September 2006 - 08:01
Goedele:
Klinkt niet als een land waar ik als vrijgezelle vrouw heen zou moeten gaan...maar jullie met z'n twee (of zijn jullie nu echt versmolten tot 1, Pristan?) kunnen het allemaal wel aan he! Drink maar een rummetje voor me, dan drink ik een Ierse cider! Dikke kussen!!! -
13 September 2006 - 12:56
Iris:
Geniet nog maar van de Ladies Night en salsa-muziek, voor je het weet ben je weer in een land met boerenkool! -
13 September 2006 - 19:49
Kim:
klinkt onguur en doordrenkt van machogedrag. Er zijn vast ook positieve kanten.Toch een fijne tijd daar. Kusjes -
16 September 2006 - 15:48
John En Maaike:
Wow, jullie zijn geboren entertainers! We verwachten hier een reisverhaal en krijgen gewoon een volledige show!!! Haha! Geniet er nog van daar aan de andere kant van de wereld! Liefs, John en Maaike x -
18 September 2006 - 21:59
Chica Margarita:
Gracias guapa! Dat was jij van die bloemen!!!
Hebben jullie het leuk gehad in Tikal? Gaaf hè.
Tot woensdag bij Chofo!
Besitos xxxxxxx